PLATSBOCKNINGSMASKINER

shannon

Välkommen att läsa mer på: www.alvoen.se

Länk till Shannon

Manuella och halvautomatiska maskiner för varmbockning av de flesta förekommande plastskivor. Snabbt omställbara till nya mått på arbetsstyckena. Beroende på modell och utrustning kan maskinerna användas för material tjocklekar mellan 0,2 – 20 mm.

Nyhet för 2019 ABM-D 135

Shannon ABM-D 135 är en mycket produktiv automatisk plastbockningsmaskin för plast upp till 5 mm tjocklek. Flera ark kan böjas på en gång, eller 1 ark kan böjas upp till 135 cm längd.
Maskinen är försedd med:
2 justerbara värmeprofil i toppen och 2 profiler i botten med 4 digitala temperaturregulatorer.
2 vakuumsystem för att hålla materialet på plats tillsammans med 2 klämstänger i toppramen.
1 Digital timer och fotströmbrytare för att styra hela bockningscykeln.
Kallluftsystem för att påskynda kylprocessen.
Linjärt positionssystem för framvärmeprofilen, vakuumsystemet och böjningsstången.
Alternativet att slå av 1 värme-, böjnings- och kyllinje för att göra en produktion med en enkel bockning. Gradskiva för att ställa in den exakta vinkeln för varje bockning.
Hållbar Trespa bordyta med bakstopp.
Hjul och bromsar för att enkelt flytta maskinen om det behövs.
Valfritt: Teflonbelagda foliebockprofiler kan monteras i de övre värmeprofilerna för att värma material genom kontakt. För tunna skivor eller skummade PVC-ark.

Video Shannon ABM-D 135

Nyhet! AFF135

Video: AFF135

AFF135

Shannon AFF är en enkel att använda, och mycket produktiv automatisk bockmaskin för tunna plast ark. Ett eller flera ark kan böjas på en gång, eller det kan böjas ett ark upp till en längd av 135 cm. Maskinen är försedd med en noggrant inställbar elektronisk värmeelement. Detta värmeelement kan även styras i kontakt-tid. Materialet värms upp av ett teflon belagd kontaktlist.  Denna kontaktlist är lätt att ersätta med en annan storlek, så att radien kan justeras i enlighet därmed. Den övre ramen är försedd med en justerbar klämstång. Maskinen är också försedd med ett vakuumsystem som kommer att hålla arken på plats under uppvärmning, bockning och kylning. Styrning av värmeelementet är gjort av en fotomkopplare. Efter vilken uppvärmnings, bockning och kylning sker i den tid som krävs. Under kylningsprocessen, är kall luft blåses på de böjda delar för att öka produktionshastighet. Vinkeln på den böjda kan justeras genom gradskiva. 

Standard tjocklek på plaster: 0,2-1,0 mm. 230V anslutning. Maskinen kan kundanpassas. Ring CNC Sweden för mer info. 0703-64 63 03


HR 50, HR 125, HR 220 & HR300

HR125

Enkel men professionell plast bockmaskin idealisk för tekniska högskolor, elektroteknik, prototyper etc. Finns med slitstark, värme och reptålig arbetsyta med sidotoppar. Värmetråden är ställbar i höjd och temperatur. För att bocka tunna material används en profil som placeras i reflektorn. Hör med CNC Sweden för mer info och de olika storlekarna och tillbehören.


HRT 65, HRT 125, HRT 220 & HRT 300

Bockningsbord med 2-4 varmzoner för folier (0.2-0.9 mm) och plattor (1- 5 mm). För tillverkning av displayer, prospektställ och hylltalare med flera bockningar. Standardutrustad med 2 värmezoner inställbara efter inbyggda linjaler for mått mellan trådarna från 20 till 445/610 mm. Varje värmezon har individuellt inställbar temperatur. Hör med CNC Sweden för mer info och de olika storlekarna och tillbehören.


HRK 65 och HRK 125

plastbockningsmaskiner

Snabb halvautomatisk bockningsmaskin för tillverkning av artiklar med flera bockningar. Idealisk för PMMA, PS, PC, PE, PP, Pet och PVC i tjocklekar 1-6mm. Standardutrustad med 2-4 värmetrådar i bords delen och 1-2 i den tidsstyrda pneumatiska överramen. 2-4 elektroniska regleringsutrustningar, en för varje ”värme-zon”. Bords delen har inbyggda linjaler för inställning av avståndet mellan trådarna och anhåll. Finns möjlighet att bocka upp till 25 mm!! Hör med CNC Sweden för mer info och de olika tillbehören.


 HRP 220 och HRP 300

bockningsmaskin HRP 125, HRP 220 och HRP 300

Halvautomatiska bockningsmaskiner med skyddskapslade stativ. Samtliga maskiner kan utrustas efter egna behov med olika typer av termoelement. Standardutrustad med 4 värmereflektorer, varav 2 i bords delen och 2 i den pneumatiskt styrda överramen. Antalet värmezoner kan ökas med flera par. Denna produktserie lämpar sig för tjocklekar 1 – 20 mm beroende på anpassning av tillbehör. Varje värmezon är individuellt reglerbar beträffande läge och måttinställning. Utrustad med elektronisk timer och säkerhetssystem. Hör med CNC Sweden för mer info och de olika tillbehören.


HRP/S